La Malinche

La Malinche
DIUMENGE 11 JUNY 2017
La Malinche, Margarita Arrocha, cantant, compositora, artista multidisciplinària i Dona Medicina (nascuda a la Ciutat de Campeche, Mèxic) radicada a Barcelona. Interpreta el seu repertori en castellà i català, però també en Llengües Maya, Zapoteco i Náhuatl. Pren aquest pseudònim per promoure el reconeixement de la dona històrica i mítica que va ser La Malinche considerada la mare d'una nova raça (el mestissatge) el do principal del qual era la llengua (el poder de la paraula) i que va saber sobreposar-se a la seva condició d'esclava durant la conquesta de Mèxic, gràcies a la força que li va donar la connexió amb la terra i la seva arrel mexica.

La Malinche crea una atmosfera de connexió amb el sagrat, un ritual que convida a escoltar amb el cor allò que no ens permetem sentir en el quotidià. Ens porta a l'arrel i ens acosta a la terra, per reconèixer-nos com a éssers de llum, generant una energia col·lectiva de vibració altament subtil i expansiva, permetent que cadascun pugui gaudir de la seva pròpia essència. Tot això amb una proposta worldmusic d'arrels mexicanes amb ritmes de cumbia, rumba, rancheras i bolero portada per la passió dels paisatges sonors de Llatinoamèrica.
És per això que la seva música irradia una comprensió íntima, des de l'exuberància orgànica de la seva veu, a la suau constància de les seves cançons.
Amb la seva personalitat mexicana i racial en els seus directes manifesta l'amor i la passió, engalanada amb un vestuari modern i ètnic dissenyat per ella mateixa, incorporant peces tradicionals dels pobles originaris, que ressalten el poder de la dona, lluitadora, transgressora i sàvia a qui li dedica temes propis i versionados sempre amb alegria i espontaneïtat. La Malinche il·lustra les cançons amb històries i anècdotes que aconsegueix que el públic es commogui, somrigui, canti i ball, creant-se un feedback únic amb el qual tots els cors surten guanyant. 

En el repertori de la Malinche tan aviat poden sonar temes dels seus compatriotes Lila Downs, com a “Palomo del Corralito”, o el cèlebre “Macorina” que tan ben va saber interpretar la gran Chavela Vargas, com els aires mestissos de “Clandestino” de Manu Chao o “Que te den” de Amparanoia. Sense oblidar a la Rumba Catalana de Peret en “El muerto vivo” o la petjada cubana de “La Negra Tomasa” o “El Cuarto de Tula”, entre molts altres sons i colors del planeta música.

Li acompanyarà a la guitarra espanyola i elèctrica: Willy Foc (Amparo Sánchez - Amparanoia, La Kinky Beat).

 
LA MALINCHE, CONCERT, XIRINGUITO DUNA, PLATJA DEL PRAT, EL PRAT, BARCELONA

Cicle Duna en Femení, calendari complet

CICLE DUNA EN FEMENI, MUSICAS DEL MUNDO, XIRINGUITO DUNA, PLAYA, EL PRAT, BARCELONA
 
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat